Ostaako kukaan tietokonetta tai pesukonetta varaston takaa epäsiistiltä “hanslankarilta”? Miksi sitten joku ostaa koiran, elävän eläimen, epämääräisissä olosuhteissa. Ostajien on ymmärrettävä, että Suomi ei ole enää se Suomi, kun rajat olivat tiukemmin kiinni. Maahamme virtaa laumoittain epämääräisiä pentuja Itä-Europpan pentutehtaista. Näitä pentuja sitten trokarit myyvät parhaan taitonsa mukaan. Suomessakin on muutamia epämääräisiä kasvattajia, joilta koiria ei kannata ostaa.

PIDÄ SEURAAVAT KYMMENEN OHJETTA MIELESSÄ PENTUA OSTAESSASI:

1) Keskustelu tai tapaa kasvattaja. Kysy itseltäsi tämän jälkeen kysymykset. Vaikuttiko kasvattaja asialliselta, huokuiko keskustelusta rakkaus koiriin ja omaan rotuun? Muista asialliset ja varovaiset kasvattajat tuskin päästävät vieraita ihmisiä katsomaan pentuja juurikaan alle kuukauden ikää.  

2) Onko koira varmasti syntynyt Suomessa? Aloittelija, joka ei ole koiria harrastanut ei voi ostaa ulkomailla syntynyttä pentua, koska siihen tarvitaan paljon tieto-taitoa, mitä aloittelijalla ei voi olla. 

3) Viimeistään pentua hakiessasi, näet kasvattajan kodin tai kennelin. Katso, että olosuhteet ovat siistit ja asialliset. Muista silti, että näet koirien elämän merkkejä. Koirakodit eivät ole “nukkekoteja”. Onko mielestäsi koirien elämä asiallista ja kasvattajalla elämänhallinta kunnossa?  Luota ensivaikutelmaan, olosuhteet, piha ja tila kertovat onko asiat järjestyksessä.  Jos ei ole, et voi ostaa pentua. Ostamalla epämääräisista ja kauheista olosuhteista pennun, tuet epämääräisen tilanteen  jatkumista. 

4)  Kasvattajan luona näet muutaman koiran. Kysy itseltäsi, olivatko nämä koirat iloisia, terveitä ja reippaan oloisia. Kysy itseltäsi teoreettinen kysymys. Olisinko itse täällä tarpeen vaatiessa vieraana? Antaisinko lapseni tai koirani tähän paikkaan ja tälle ihmiselle viikonlopuksi hoitoon? Jos vastaus on ehdoton ei, et voi myöskään pentua tästä paikasta ostaa. 

5) Voit kysyä rotujärjestöstä lisää apua ja neuvoa rodusta, sekä kasvattajista. Suomessa jokaisella rodulla on oma rotujärjestö. Kaikilla kasvattajilla on maine. Voit käydä tutustumassa rotuun etukäteen koiranäyttelyissä tai rodun harrastajien tapahtumissa. Jos tämä ajatus tuntuu kauhistuttavalta, hanki akvaario.

6) Onko sinulla varaa maksaa pennusta pyydetty hinta? Hyvä koira maksaa ja koira on kalliimpi kuin kani tai marsu. Ensiluokkaisia koiria kukaan ei periaatteessa myy satasilla. Koiran asiallinen hoito maksaa. Muista säästää hankintahinta etukäteen ja muista “köyhällä ei ole varaa halpaan.” Koiran pennun ostaminen ei ole se paikka, jossa lähdetään pihtailemaan. Kysy rotujärjestöltä rodun keskihinta ja se antaa sinulle osviittaa, mitä rodun pennut maksavat.

7) Koira on sirutettu, saat kauppakirjan ja koira on rekisteröity. Nämä kaikki sisältyvät kauppahintaan. Usein pentu on vielä eläinlääkärin tarkistama.  

8) Jos mahdollista näe emä. Onko emä mielestäsi reipas ja olosuhteisiin nähden reipas koira. 

9) Hakiessasi pentua tutki pennusta seuraavat seikat. Se ei saa pelätä sinua. Pentu on luottavainen ja reipas. Silmät eivät ole punertavat tai vuotavat. Koira on puhdas. Pentu on hyvässä massassa ja tiivis. Korvat vaikuttavat puhtailta ja iho on vaaleanpunaista/tervettä. Ota pentu syliin ja käännä se selälleen. Luottavainen pentu, jonka kanssa ollaan vietetty aikaa asettuu lopulta luottavaisesti syliisi ja rentoutuu. 

10) Kauppakirjaa allekirjoittaessasi sinulla tulee olla luottavainen ja iloinen olo. Sinä tihkut onnea saadessasi juuri tämän pennun tältä kasvattajalta. Mikäli näin ei ole, tai sinua epäilyttää, jätä kauppa tekemättä. Älä osta ikinä sellaista pentua, johon et usko tai jonka kasvattaja vaikuttaa epäluotettavalta.

MUISTA VIELÄ SEURAAVAT SEIKAT. HYVIÄ PENTUJA VOI JA PITÄÄ YLEENSÄ JOUTUA ODOTTAMAAN. MUISTA KASVATTAJA ARVOI OSTAJAT. AIVAN KUTEN KOIRIEN MYYJISSÄ, NIIN MYÖS OSTAJISSA ON EPÄMÄÄRÄISIÄ TAI EPÄLUOTTAMUSTA HERÄTTÄVIÄ KOIRAN HANKKIJOITA. KASVATTAJA ARVIO UUDET KODIT JA SUINKAAN KAIKILLE HYVÄ KASVATTAJA EI KOIRAA MYY.

Posted by on Mar 5, 2013 CHIC CHOIX KENNEL